29 iulie 2010

10 metri pătraţi

10 metri pătraţi … cam atât a însemnat bucata de pământ pe care am călcat astăzi, bucată de pământ sufocată de betoanele şi clădirile ce câştigă tot mai mult teren în detrimentul spaţiilor verzi din marile oraşe.
Nu mă aşteptam să găsesc mare lucru printre buruieniile ce îşi înălţau spre cer tulpinile şi frunzele avide după un soare tot mai îndepărtat şi mai greu de găsit printre blocurile înalte. Şi totuşi ... exista viaţă, într-un minuscul spaţiu de 10 metri pătraţi, mici vieţuitoare trăiesc timid, ascunse, cu frica de a nu fi mâncate de "giganţii" ce le înconjoară din toate părţile.
Am avut satisfacţia să constat că cei 10 metri pătraţi sunt de fapt o mică junglă, o mică junglă într-un oraş în care predomină asfaltul şi betonul. Mi-era frică să nu calc pe vreo mică vietate, în acestă junglă, în scopul meu de a face câteva cadre. Cu mare grijă la fiecare pas, am reuşit câteva cadre cu o parte din micile vieţuitoare ce populau această mică oază de ... 10 metri pătraţi.






5 comentarii:

  1. Sunt super misto! Au iesit excelent si te felicit! Spune-mi te rog, cum ai setat blitul pentru pozele astea? Mi se pare ca te-ai folosit de el senzational!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi de vizita si de felicitari!
    Legat de setarea blitului, ... nu am prea abuzat mult de el, ... am lucrat un pic pe avarie intrucat nu mai am blitul dedicat macro si am folosit SB600-le pe care am avut un difuzer. Oricum, la majoritatea cadrelor trase nu am folosit blit deloc, am facut uz de lumina naturala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru aprecieri!
    Pe D80 foloseam un blit circular Delta DRF14, ieftin, simplu si bun. Insa pe D90 acesta nu mai este compatibil asa ca l-am vandut, iar alta varinata de blit circular ... deocamdata sunt cam scumpe...studiez acum Sigma EM-140 DG I-TTL, pt o viitoare achizitie.

    RăspundețiȘtergere